Alles voor WFM professionals onder één dak

WFM Academy, een samenwerkingsinitiatief tussen Coniche en Planmen, kwam bij ons terecht om hun nieuwe strategie, branding en website te realiseren. Ze zochten een platform dat intuïtief en gebruiksvriendelijk is, waardoor gebruikers zich moeiteloos kunnen inschrijven voor lessen of methodes en eenvoudig toegang hebben tot het aankopen van online methodes.

WFM Academy Case Element iPad Mockup

Een branding die de strategie van WFM Academy ondersteunt

De toegankelijke werkwijze van de WFM Academy vormt de basis van hun strategie en merkconcept. We hebben gekozen voor vriendelijke, toegankelijke en betrouwbare kleuren om deze strategie en dit gevoel te onderbouwen. Belangrijk bij WFM Academy is dat, ondanks dat het een online platform is, de beschikbaarheid en het bijkomende gevoel niet mag afdoen aan het gevoel van een offline klaslokaal.

WFM Academy Case Branding Visitekaartjes
WFM Academy Case iPhone Mockup
WFM Academy Case Branding Poster

Krachtige website met overzichtelijke agenda

Een belangrijk element van de website is een overzichtelijke agenda. Het boeken van trainingen moest eenvoudig zijn, en er moest een duidelijk verschil zijn tussen het aanbod en de agenda-functie. Dit onderscheid hebben we geanalyseerd door middel van strategie, sitemap en wireframes, waarbij de principes van Cialdini worden toegepast. De gekozen stijl werd vervolgens ontworpen op basis van de merkstijl, waarin toegankelijkheid, persoonlijkheid en betrouwbaarheid centraal staan.

WFM Academy Case User Interface
WFM Academy Case Element Landscape iPad Mockup
WFM Academy Case User Interface
WFM Academy Case Ux Elements

Logo als symbool van interactie

Om de toegankelijke werkwijze in de branding te benadrukken, hebben we een logo ontworpen waarin de letter 'W' (van WFM) centraal staat. Deze letter symboliseert ook de (online) student die zijn hand opsteekt, alsof hij een vraag stelt. Dit positieve beeld wordt verder versterkt doordat de 'W' kan worden geïnterpreteerd als een juichend persoon of een glimlach.

WFM Academy Case Logo Breakdown

Iconen die de core business van WFM onderscheiden

Om duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende core business en oplossingen die WFM biedt, hebben we aangepaste iconen ontwikkeld. Deze iconen worden consequent gebruikt in de gehele branding van WFM.

WFM Academy Case Ux Icons