Vernieuwde online strategie

Roldo Rent stond voor een aanzienlijke uitdaging: hun website was onvoldoende afgestemd op de verschillende doelgroepen, wat resulteerde in een gebrek aan duidelijke positionering. De site was niet alleen onoverzichtelijk en moeilijk te navigeren, maar kende ook problemen met meertalige toegankelijkheid, meetbaarheid en laadsnelheid. Deze tekortkomingen leidden tot het verlies van potentiële klanten die moeite hadden met het zich oriënteren op de website.

Iphone roldorent

Innovatieve oplossing

De oplossing lag in het creëren van een helder, gestroomlijnde website dat niet alleen een verbeterde digitale ervaring bood om de conversie te verhogen, maar ook eenvoudig te beheren was in meerdere talen. Dit zonder in te besparen op overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid, wat essentieel is voor een goede klantervaring op de website. Daarnaast hebben we het offerte proces weten te verbeteren door het implementeren van een configurator.

Nieuwe website

De voorgaande website voldeed niet meer aan de huidige designnormen en standaarden op gebied van gebruiksvriendelijkheid. Daarom hebben we een modern, strak en responsief design geïntroduceerd. Het resultaat? Een verbeterde gebruikerservaring die bezoekers helpt om gemakkelijker de informatie te vinden die ze nodig hebben, en een opgefriste online uitstraling van Roldo Rent die hun marktpositie versterkt.

Macbook
Offerte configurator

De op maat gemaakte configurator die we voor Roldo Rent gemaakt hebben, maakt het voor de bezoeker een stuk eenvoudiger om snel inzicht te krijgen in wat er nodig is voor hun specifieke verhuizing. Tegelijkertijd heeft deze innovatie aan de achterkant een positieve invloed gehad op de snelheid van het opstellen van offertes voor Roldo Rent. Dit heeft niet alleen de efficiëntie aan de klantzijde verbeterd, maar ook de bedrijfsprocessen van Roldo Rent gestroomlijnd.

Offerte greenbg
Herontwerp huisstijl

Naast het update van de website, hebben we een nieuwe huisstijl gecreëerd die beter past bij Roldo Rent’s nieuwe identiteit. Dit ging om een update van het oude logo, een moderner kleurenschema en een strakker lettertype. De oude huisstijl was verouderd en niet consistent. De nieuwe sterke en consistente huisstijl helpt bij het opbouwen van merkherkenning en het onderscheiden van Roldo Rent in een concurrerende markt.

Poster

Verbetering van het offerte proces

Bij de ontwikkeling van de offerte configurator voor Roldo Rent hebben we een stapsgewijze aanpak gekozen, waardoor het proces intuïtiever en gebruikersvriendelijker wordt. Door het toepassen van overtuigingsprincipes binnen de website, hebben we het offerte proces aantrekkelijker gemaakt voor gebruikers. Daarnaast is de configurator meetbaar gemaakt op meerdere plekken en acties, waardoor we voortdurend verbeteringen kunnen doorvoeren op basis van gebruikersgedrag en feedback.

Offerte

Implementatie van productbundels

Om het offerteproces verder te optimaliseren, hebben we productbundels toegevoegd. Dit stelt klanten in staat om snel en efficiënt een keuze te maken uit vooraf gedefinieerde sets van verhuismaterialen. Deze aanpak versnelt niet alleen het offerteproces, maar maakt het ook eenvoudiger voor klanten om te beslissen, door hen direct opties te bieden die passen bij hun verhuissituatie.

Product bundles
Eenvoudige keuzes op de voorpagina

We hebben de voorpagina van de website zo ontworpen dat bezoekers meteen voor een eenvoudige keuze worden gesteld voor een passende verhuissituatie. Dit helpt hen om sneller een beslissing te nemen zonder overweldigd te raken door te veel opties. Deze aanpak vergroot de efficiëntie waarmee bezoekers door het proces geleid worden, van oriëntatie tot offerteaanvraag.

Keuzesvoorpagina
Marktsegmentatie: Zakelijk vs. Particulier

Door een onderscheid te maken tussen zakelijke en particuliere klanten, heeft Roldo Rent de mogelijkheid geopend om een geheel nieuwe markt aan te spreken. Deze aanpak stelt ons in staat om de communicatie, aanbiedingen en diensten specifiek af te stemmen op de unieke behoeften en verwachtingen van elk segment. Hierdoor kan Roldo Rent effectiever inspelen op de verschillende vereisten van zakelijke klanten en particulieren, wat leidt tot betere klanttevredenheid en verbreding van de marktdekking.

Zakelijk particulier
Product overzicht
Roldorent team
CTA overzicht