Groei door gebruiksvriendelijke webshop en samenwerking

Toen Snoeck bij Codigital aankwam, waren ze op zoek naar een nieuwe website en webshop. Ze hadden een gemakkelijk navigeerbare website nodig, waar we uiteindelijk diverse verkoopstimulerende principes hebben geïmplementeerd. Daarnaast werken we sinds de oplevering nog nauw samen om de blijvende groei van het bedrijf te stimuleren.

Wat hebben we gedaan:

  • Merkstrategie

  • Grafische uitingen

  • Social media

  • Branding

  • Wireframes

  • UX/UI ontwerp

  • Website ontwikkeling

Bijzonder

We werken al 5+ jaar met Snoeck.

Snoeck Case Element Homepage

Van onderzoek tot groei

Bij Snoeck hebben we het traject afgetrapt met een grondige onderzoeksfase, bestaande uit verschillende sessies om de strategie en aanpak te bepalen. Daarnaast is hier ook een uitgebreid UX/UI onderzoek gedaan en zijn we gedurende het proces bezig geweest met het optimaliseren van de teksten op de site. Vervolgens houden we maandelijks of per kwartaal nieuwe sessies om de aanhoudende groei van het bedrijf te bevorderen.

Snoeck Case Element Mobile
Snoeck Case Element Menu
Snoeck Case Element Producten

De transformatie van Snoeck's website

Toen we de website van Snoeck onder handen namen, hadden we een duidelijke visie voor ogen. Zo hebben we onder andere een navigatiesysteem ontworpen dat makkelijk te gebruiken is, in de vorm van een rode zijbalk. Daarnaast hebben we duidelijke call-to-actions gemaakt en het Snoeck-team de mogelijkheid gegeven om zelf content te plaatsen.Snelle laadtijden en verbeterde vindbaarheid waren ook prioriteiten, net als het uitlichten van producten en diensten. Als laatst hebben we vacatures beter zichtbaar gemaakt, wat leidde tot meer aanmeldingen.

Snoeck Case Element Vacatures
Snoeck Case Element Producten
Snoeck Case Element Producten

Creatieve uitingen op Social media

Ook zijn we druk bezig geweest met de sociale media aanwezigheid van Snoeck. We hebben meerdere creatieve uitingen voor LinkedIn en Facebook ontwikkeld die hun merkidentiteit naar voren laten komen. Daarnaast hebben we maandelijks banners en campagnes voor hen opgezet, die hun online zichtbaarheid verder verbeteren.

Snoeck Case Social Media
Snoeck Case Social Media
Snoeck Case Social Media

Effectieve e-mailstrategie

Voor Snoeck hebben we een gerichte e-mailmarketing strategie opgezet. Door klanten wekelijks of maandelijkse e-mails te sturen, hielden we ze in de loop van het laatste nieuws: of het nu ging om: nieuwste acties, prijsupdates, aankomende evenementen of openstaande vacatures. Op deze manier zorgen we ervoor dat de klanten van Snoeck altijd op de hoogte zijn van wat er speelt binnen het bedrijf.

Snoeck Element Nieuwsbrief Landscape

Snoeck in de schijnwerpers

Voor Snoeck, gaven we advies om hun beeldmateriaal een persoonlijke draai te geven. We adviseerden beelden van vrolijke mensen en gaven aan om hun team in de kijker te zetten. Dit past perfect bij hun slogan: 'Uw persoonlijke groothandel voor de elektrotechniek'. Want bij Snoeck draait alles om de mensen, zowel binnen als buiten het bedrijf.

Snoeck Website Fotografie 2
Snoeck Website Fotografie 1
Snoeck Website Fotografie 3

Offline verspreiding van boodschap voor Snoeck

Naast de online deliverables hebben we verschillende offline visuele materialen ontwikkeld om hun boodschap verder te verspreiden. Elk van deze materialen is zorgvuldig ontworpen en afgestemd op de specifieke doelen van Snoeck. Met deze diverse visuele materialen hebben we geholpen om hun aanwezigheid te vergroten en hun boodschap effectief te communiceren, zowel online als offline.

Snoeck POS Materiaal Flyers
Snoeck Case POS Materiaal Brochure
Snoeck POS Materiaal Brochure